Allesvoorniks.nl

elke dag de nieuwste gratis producten
Gratis Meetkit Waterkwaliteit + Zoekkaart voor Waterdiertjes

Gratis Meetkit Waterkwaliteit + Zoekkaart voor Waterdiertjes

Gratis Meetkit Waterkwaliteit + Zoekkaart voor Waterdiertjes

Help mee de waterkwaliteit in kaart te brengen van de kleinere wateren, zoals sloten, vijvers, plassen, beken en grachten. Vraag de meetkit bij Natuur & Milieu aan. Deze watermonsters worden na het opsturen geanalyseerd in het lab.

  1. Kies een training. Voordat je aan de slag gaat, bieden ze een gratis (online) training aan waarin je goed wordt voorbereid op de meting, en waarin je meer leert over waterkwaliteit. Als je in 2022 al meegedaan hebt is het voldoende om het opfris webinar te volgen. In dit aanmeldformulier kan je kiezen uit verschillende trainingsopties.
  2. Ontvang je meetkit en ga aan de slag. Na de training ontvang je een meetkit met daarin een handleiding, een zoekkaart voor waterdiertjes, vijf reageerbuisjes om watermonsters te nemen en een retourenvelop om de watermonsters terug te sturen.
  3. Geef je metingen door. Geef je metingen uiterlijk 13 augustus door. De reageerbuisjes met watermonsters doe je gratis op de post naar het NIOO-KNAW, waar ze vervolgens geanalyseerd worden. Vul daarnaast je meetgegevens in op het meetformulier. Zodra alle gegevens zijn geanalyseerd, hoor jij hoe het gesteld is met de waterkwaliteit.
Afgelopen

Advertentie: