Allesvoorniks.nl

elke dag de nieuwste gratis producten
Gratis Dagje Uit: Open Dag Provinciehuis Brabant

Gratis Dagje Uit: Open Dag Provinciehuis Brabant

Gratis Dagje Uit: Open Dag Provinciehuis Brabant

Op zaterdag 4 maart opent de provincie haar deuren. Iedereen is van harte welkom in het provinciehuis vanaf 10.00 - 16.00 uur. De open dag staat in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023.

Politieke markt

Naast een kennismaking met het werk van de provincie op het gebied van bijvoorbeeld milieu, water, energie, gezondheid en voedsel is er in de hal het verkiezingsplein. Met gesprekstafels van de politieke partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen. Weet je nog niet zo goed op wie je gaat stemmen? De diverse interactieve stemhulpen kunnen je daarbij helpen.

Atoombunker

Onder het provinciehuis ligt een grote atoomvrije schuilkelder, ook wel de Bunker genoemd. Deze bunker is gebouwd tijdens de Koude Oorlog om een veilig onderdak te bieden aan zo'n 100 mensen. Zodat zij de provincie konden blijven besturen tijdens een atoomaanval.

Uitzicht over Brabant

Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de 23e verdieping op 103 meter hoogte. Bewonder Brabant in de top van het provinciehuis. Als je goed kijkt kun je de pagode van de Efteling zien of één van de woontorens in Eindhoven.

In de stoel van de commissaris

Dit is je kans om plaats te nemen op de stoel van de commissaris van de Koning. Je kan namelijk een kijkje nemen in haar werkkamer. Ook de vergaderkamer van Gedeputeerde Staten kan je bezoeken. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het is om Statenlid te zijn? Ook dat kan! In de Statenzaal kan je deelnemen aan een rondleiding en kan je het provinciespel spelen. Dit is een soort Statenvergadering in het klein.

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom. Er is van alles te ontdekken over wat de provincie nou eigenlijk doet. Ze kunnen zich laten schminken of meedoen aan de kleurwedstrijd. En er is uiteraard voor lekkers gezorgd.

Afgelopen

Advertentie: